کلینیک وزوز گوش فراشنوا در تهران

کلینیک وزوز گوش فراشنوا در تهران

وزوز گوش چیست؟

به هر صدایی که داخل گوش یا سر شنیده شود وزوز گوش گفته می‌شود. در اکثر موارد شکایت اصلی از وزوز گوش در هنگام شب و موقع خواب می‌باشد که دلیل این امر ساکت بودن محیط و عدم وجود نویز‌های زمینه در محیط اطراف می‌باشد.

وزوز گوش می‌تواند تنها در یک گوش یا هر دو گوش شنیده شود. همچنین به دلیل تنوع در عامل‌های بروز وزوز گوش نوع صدای وزوز می‌تواند از نظر شدت(بلندی صدا) و فرکانس برای هر فرد مختلف باشد به طور مثال صدای خش خش، سوت، هیس، ششش، زودپز، صدای هوا یا باد و مدل‌های مختلف دیده شود.

چرا وزوز گوش ایجاد می‌شود؟

مهمترین عامل شروع وزوز گوش چیست؟ عامل یا عوامل شروع وزوز گوش بسیار متنوع می‌باشد اما مهمترین عامل شروع وزوز گوش کم شنوایی است. دقت داشته باشید زمانی که به بیمار گفته می‌شود کم شنوایی عامل شروع وزوز گوش شماست در پاسخ می‌گوید من در شنیدن صدا هیچ مشکلی ندارم.

به این نکته توجه کنید که بروز افت شنوایی در یک فرکانس می‌تواند باعث وزوز گوش شود بدون اینکه فرد در شنیدن صدا دچار مشکل باشد. بنابراین به طور کلی می‌توان گفت بروز کم شنوایی حتی در یک فرکانس مهمترین و شایع‌ترین عامل شروع وزوز گوش است.

عامل دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد ضربه صوتی یا در معرض بودن صدای بلند است. به طور مثال فردی که در محیط پرسروصدای کارخانه(بخش تراشکاری) مشغول به کار است یا فردی که به دلیل شلیک گلوله دچار ضربه صوتی می‌شود.

ضربه صوتی یا در معرض بودن در محیط پرسروصدا به دلیل آسیب به حلزون و عصب شنوایی می‌تواند باعث کم شنوایی شود و به مرور به دلیل داشتن کم شنوایی وزوز گوش شروع می‌شود.

همچنین در بعضی موارد ضربه صوتی باعث بروز وزوز موقت می‌شود که بعد از چند روز به صورت خودبه خودی وزوز از بین می‌رود. توجه داشته باشید اگر بعد از چند روز وزوز به صورت خودبه خودی حذف نشد اقدامات درمانی ضروری است. اما حالت دوم یعنی در معرض بودن صدای بلند احتمال دایمی بودن وزوز بسیار بالا می‌باشد.

عامل سوم ضربه روحی، احساسی و استرس‌های شدید می‌باشد. در این حالت به دلیل فعالیت زیاد مسیر‌های غیرشنوایی نظیر سیستم لیمبیک وزوز گوش شروع می‌شود. سیستم لیمبیک در مغز در کنترل احساسات و عواطف نقش دارد.

به طور مثال ضربه روحی ناشی از فوت یکی از اقوام می‌تواند سبب شروع وزوز گوش شود یا استرس و اضطراب بیش از حد ناشی از فعالیت یا کار نیز یکی دیگر از عامل‌های شروع وزوز گوش محسوب می‌شود.

سؤال مهم: برطبق صحبت‌های بالا، چرا تمام افراد با کم شنوایی یا افرادی که در محیط‌های کار پرسروصدا فعالیت دارند، دچار وزوز گوش نمی‌باشند؟

در مقالات دلیل این امر را تفاوت‌های بین افراد و ژنتیک فرد(میزان عکس العمل فرد به شرایط محیطی) بیان کرده است. به طور مثال فرد با پیرگوشی(کم شنوایی ناشی از سن) که در شنیدن صدا دچار مشکل است وزوز گوش ندارد اما در مقابل فرد جوانی که هیچ مشکل شنوایی ندارد یا افت کمتری دارد دارای وزوز گوش است.

عامل چهارم مصرف دارو‌های اتوتوکسیت است. دارو‌هایی اتوتوکسیت به دارو‌هایی گفته می‌شود که سبب آسیب به حلزون و سلول‌های مویی شنوایی می‌شود. مصرف این دارو‌ها به مرور با آسیب به سلول‌های مویی در حلزون سبب بروز کم شنوایی و به دنبال آن کم شنوایی سبب شروع وزوز گوش می‌شود.

عامل پنجم بیماری‌های گوش میانی و داخلی (حلزون و عصب شنوایی) نظیر جرم گوش، عفونت‌های گوش میانی، پارگی پرده گوش، اتواسکلروزیس، بیماری منییر، تومور‌های عصب شنوایی و... نیز می‌توانند در ایجاد وزوز گوش نقش داشته باشند.

عامل ششم مشکلات قلبی و عروق نظیر تنگی یا گرفتگی عروق، غلظت خون بالا و... نیز می‌توانند در شروع وزوز ضربان دار نقش داشته باشند.

برای درمان وزوز گوش باید به کجا مراجعه کنیم؟

برای درمان وزوز گوش بهتر است ابتدا با مراجعه به کلینیک‌های شنوایی سنجی وضعیت سیستم شنوایی(سالم بودن شنوایی یا کم شنوایی) و گوش میانی(جرم گوش، پارگی پرده گوش، عفونت گوش، چسبندگی استخوانچه‌ها) بررسی شوند.

زیرا همانطور که در بخش بالا بیان کردیم مهمترین عامل شروع وزوز گوش کم شنوایی است بنابراین بهتر است در ابتدا از سالم بودن شنوایی اطمینان حاصل کنیم. در ادامه با مشخص شدن عامل شروع وزوز گوش مراجعه به متخصص گوش حلق بینی، مغزواعصاب یا روان‌شناس لازم می‌باشد.

به طور مثال در صورت وجود جرم گوش، پارگی پرده گوش یا عفونت گوش میانی نیاز به تجویز دارو توسط متخصص گوش حلق بینی می‌باشد یا در صورت وجود کم شنوایی تجویز سمعک مخصوص وزوز گوش توسط متخصص شنوایی‌شناس لازم می‌باشد.

جدیدترین روش‌های درمان وزوز گوش چیست؟

از جدیدترین روش‌های درمان وزوز گوش می‌توان به روش صدادرمانی توسط سمعک‌های ماسکردار، تحریک الکتریکی عصب واگ، تحریک الکتریکی زبان، دستگاه لیزر کم توان، تحریکات مغناطیسی، ویتامین‌ها و رژیم غذایی، نوروفیدبک و بیوفیدبک، روشTRT، روش‌های شناختی یا CBT و... اشاره کرد.

آیا درمان قطعی وزوز گوش وجود دارد؟

در پاسخ به این سؤال می‌توان گفت درمان قطعی وزوز گوش وجود دارد اما نقش و همکاری فرد دارای وزوز علاوه بر متخصص بسیار مهم و پر رنگ می‌باشد. به طور مثال در طول درمان وزوز فرد باید از هرگونه استرس، درگیری ذهنی، اضطراب، خواب نامناسب، عصبانیت یا هر عاملی که باعث تحریک سیستم عصبی شود خودداری کند.

تجربه نویسنده: بیماری با سابقه چندین سال وزوز گوش به مطب مراجعه کرده بود که بعد از مشاوره و ارزیابی اولیه روش صدادرمانی و تحریک الکتریکی برای درمان وزوز‌ایشان پیشنهاد شد.

بعد از انجام تحریک الکتریکی و صدادرمانی در مطب شاهد حذف کامل وزوز گوش و رضایت بیمار بودیم اما در مراجعه بعدی در روز بعد وزوز به حالت اولیه خود برگشته بود. بعد از مشاوره‌های پی در پی و توضیح کنترل استرس و اضطراب با بیمار مشخص شد که فرد هنگامی که در منزل حضور دارد به طور دایم با همسر و بچه‌های خود بحث و مجادله دارد و همچنین در هنگام خواب فقط به وزوز توجه می‌کند و فاقد خواب منظم می‌باشد.

بنابراین دقت داشته باشید در این حالت نمی‌توان به درمان رضایت بخش دست یافت زیرا هیچ همکاری از سمت بیمار یا مراجعه‌کننده وجود ندارد. همچنین برای اینکه به نتیجه و درمان قطعی وزوز گوش دست یابیم باید از چندین روش درمانی در کنار هم استفاده شود.

طبق مقالات جدید استفاده از روش تحریک الکتریکی و صدادرمانی باهم بهترین نتیجه را برای فرد دارای وزوز فراهم می‌کند. در واقع مسیر عصبی شنوایی از طریق روش صدادرمانی تحریک شود و مسیر عصبی غیرشنوایی از طریق روش الکتریکی تحریک شود. این نکته به اهمیت استفاده از روش‌های درمانی با یکدیگر می‌افزاید.

کلینیک تخصصی شنوایی و وزوز فراشنوا

در مرکز فراشنوا سعی کرده‌ایم اکثر روش‌های جدید که در درمان وزوز گوش مورد استفاده قرار می‌گیرند فراهم شود که می‌توان به روش‌هایی نظیر تقویت صدا با سمعک‌های جدید، سمعک‌های ماسکردار، دستگاه تحریک الکتریکی عصب واگ، دستگاه تحریک الکتریکی زبان، دستگاه لیزر کم توان، موسیقی درمانی، مشاوره رژیم غذایی مناسب وزوز، مشاوره ویتأمین‌های کاهش دهنده وزوز گوش و... اشاره کرد.

علاوه بر این حیطه، فعالیت در بخش کودکان شامل ارزیابی شنوایی نوزادان و کودکان با دستگاه OAE و ABR و تجویز سمعک مخصوص کودکان در مرکز فراشنوا انجام می‌شود. همچنین ارزیابی شنوایی بزرگسالان، تجویز جدیدترین سمعک‌های روزدنیا، تعمیر و تنظیم انواع مدل‌های سمعک و... نیز جزء فعالیت‌های این مرکز می‌باشد.

برای اطلاعات بیشتر و مشاوره با متخصصین فراشنوا با شماره‌های زیر تماس حاصل فرمایید:
۰۲۱۸۸۹۴۹۳۶۸
۰۲۱۸۸۹۵۸۸۲۳
۰۹۱۰۵۲۴۱۰۷۱

برای مشاهده تجربه و رضایت مراجعین از درمان وزوز و تجویز سمعک به اینستاگرام فراشنوا مراجعه فرمایید:
www.instagram.com/samak_farashenava

 


دیدگاه ها درباره کلینیک وزوز گوش فراشنوا در تهران

سلام
من سه هفته پیش برای مشکل وزوزگوش از کلینیک شما سمعک ماسکردار گرفتم
تو این مدت وزوزگوم خیلی بهتر شده و دارم همینطور منظم استفاده می کنم
یک سوال داشتم سمعک دیگه به موبایلم وصل نمیشه و نمیتونم از طریق برنامه ای که نصب کردید صدای ماسکر رو تغییر بدم
باید حتما بیام مطب برام درست کنید؟
مشکلی با صدای سمعک و ماسکر ندارم و همه چی خوبه
وقتی هم سمعک رو برمیدارم وزوزم رو خیلی کم میشنوم
فقط مشکلم الان این برنامه هست
چیکار باید کنم

سلام
فردا با مطب تماس بگیرید نحوه اتصال رو بهتون آموزش می دهند. قبل اینکه تماس بگیرید لطفا برنامه سمعک رو دانلود کنید.
می تونید برنامه سمعک رو از اپ استور یا پلی استور مجدد دانلود کنید.
برنامه oticon on یا oticon companion برای سمعک های اتیکن و برنامه bernafon app برای سمعک های برنافن است.
سمعک رو به طور منظم استفاده کنید و در کنارش حتما رژیم غذایی و ویتامین هایی که گفته شده رو مصرف کنید.
برای چک اپ دوم هم بهتره تشریف بیارید مطب تا تنظیمات رو مجددا چک کنیم.
09105241071
02188949368
02188958823


دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما